Tuinontwerp Dongen e.o.

Waarom is een Tuinontwerp zo belangrijk.

Het ontwerpen van een tuin is een proces van ideeen uitwerken/overleggen met de klant naar een definitief tuinontwerp.

Belangrijk is in kaart brengen wat uw wensen zijn, waar houdt u van, kleur – weelderige beplanting of strakke lijnen. Een mooie aanvulling op uw woning, leuke hoekjes, feestjes of juist veel rust. Natuurlijke materialen, speelruimte.

Er worden 2 ontwerpen gemaakt waarna we om tafel gaan om de plannen te bespreken. Bespreken wat voor u belangrijk is om duidelijk te krijgen hoe uw droomtuin eruit komt te zien. Hieruit komt een definitief definitief tuinontwerp.

Hoe ziet het definitieve Tuinontwerp eruit?

U ontvangt een bovenaanzicht van het definitieve tuinontwerp, ook wel de plattegrond genoemd. Makkelijk leesbaar, Op schaal (schaalgrootte afhankelijk van de grootte van de tuin) en natuurlijk de Noordpeil. De Noordpeil laat u zien waar de zon zich gedurende de dag bevind.

Woning, ramen en deuren en belangrijke loop en zichtlijnen duidelijk aangegeven.

Alle andere elementen in de tuin, terrassen, vijver, paden, bomen etc.

Duidelijk geschreven toelichting.

Het Matenplan, de werktekening voor uw tuin!

Het matenplan bestaat uit een plattegrond van de tuin op schaal. Hierin zijn de maten van bv de plantvakken, terrassen, bomen, paden etc. aangegeven door maatlijnen.

Met deze tekening heeft u een werktekening om zelf aan de slag te gaan of het aan te laten leggen door een vakman.

Het Beplantingsplan versterkt uw tuinontwerp!

Een beplantingsplan is misschien wel het belangrijkste en het moeilijkste bij de ontwikkeling van een tuin.

Er zijn zoveel verschillende soorten bomen, struiken en vaste planten op de markt. Zij hebben allemaal hun eigen voorkeur voor hun standplaats. En dan zijn er ook nog de bollen en knollen.

Afhankelijk van verschillende factoren, welke (hoofd)kleur vindt u mooi, houd u meer van een wildere vorm van beplanten of strakke vorm, bloeitijd, hoogte, bladvorm, wintergroenen en heel belangrijk grondsoort en standplaats (schaduw of zon) wordt er een gedegen plan opgesteld.

Wat kunt u van een beplantingsplan verwachten:

U krijgt een beplantingsplan met daarop de aangegeven plaatsen met nummers van de planten.

Deze nummers staan ook aangegeven op de Beplantingslijst, compleet met beschrijving van de planten, hoogte, bloeitijd, kleur, standplaats, aantallen en eventuele bijzondere kenmerken. Daarbij ontvangt u een pagina sfeerbeelden met duidelijke foto’s van de planten die gebruikt worden in uw ontwerp.

Op uw verzoek kan ik de beplanting (laten) leveren

MATERIAAL

Ik geef advies over het te gebruiken materiaal, bestrating, vijver en toebehoren, ed.

JUKA Tuindesign werkt met duurzaam materiaal. Het gebruik van duurzaam materiaal bepalen mede de sfeer in uw tuin.

VERLICHTINGSPLAN

Tuinverlichting is een belangrijk onderdeel van de tuin. Het moet functioneel zijn, dwz. op de juiste plaats, op terras, paden, De tuin moet veilig beloopbaar zijn, ook in het donker. Een mooi effect ontstaat tussen licht en donker. Door achterin de tuin verlichting aan te brengen ontstaat een ruimtelijk effect.

Verlichting is ook sfeerbepalend. Het kan een boom en beplanting doen oplichten.

Een mooi effect ontstaat tussen licht en donker. Door achterin de tuin verlichting aan te brengen ontstaat een ruimtelijk effect.

Visualisatie

Voor u als tuinbezitter zegt een “platte” ontwerptekening u weinig.

Door aanzichten, isometrie tekeningen en 3D tekeningen wordt het tuinontwerp voor u duidelijk. Zodat u zich een voorstelling kunt maken hoe uw tuin eruit kan gaan zien.

Ik kan u laten zien hoe uw tuin eruit kan zien in de verschillende seizoenen, maar ook hoe gaat het met de zon en de schaduw in de tuin!

U krijgt:

  • Definitief ontwerp, plattegrond op schaal
  • Matenplan, werktekening op schaal
  • 3D visualisatie
  • Verlichtingsplan
  • Beplantingsplan met Foto’s
  • Beplantingslijst

Werkgebied

Werkzaam in Dongen, Rijen, Oosterhout, Tilburg, Geertruidenberg, Breda, Kaatsheuvel, Raamsdonksveer, `s Gravenmoer, Waspik

Juka Tuindesign | Rieky Calis